17. sep. 2011

OSLO ER UTRYGG: DETTE OPPLEVDE JEG I GÅR!Det skulle tro at når man står stille blant en haug med mennesker på Oslo S, og politiet har base på den andre siden av veien så kan ingenting skje! I går opplevde jeg noe annet..Jeg plukket opp min Iphone for å ringe en venninne jeg skulle møte senere på dagen, kun minutter før trikken kom. Plutselig kommer en mann med utenlansk opprinnelse med blå caps løpende mot menneskemengden jeg stod i blandt, og jeg rakk ikke å blunke en gang, før han snappet Iphonen min rett foran øynene mine. Det gikk fort, men refleksen min er også veldig rask, og jeg klasket til han i bakhodet med farrisflaska, men tydeligvis alt for svak til at han ikke kunne løpe videre.. Vel hadde jeg hatt en Voss flaske av glass så kanskje han hadde gått i bakken. Like vel er jeg glad jeg hadde Farrisflasken min , for jeg kunne fort ha fått den rett tilbake. Min første reaksjon var et overveldende sinne over at de menneskene jeg stod med ikke reagerte, men bare ruslet på trikken som om ingenting skulle ha skjedd. Kun et par stk strek etter han,og sa det var helt sykt og lot meg låne tlf slik at jeg fikk ringt å sperret abonomentet med en gang. Hadde dette vært i et annet land. f.eks Frankrike eller Spania hadde jeg kanskje fått hjelp til å få stanset han, om ikke hadde i alle fall fler enn to av sytten personer reagert! Politiet som har campet rett foran inngangen til
Sentralbanestasjonen bruker tydeligvis mer tid på å drikke kaffe og vise turister veien enn å gjøre jobben sin. Jeg ble rimelig forbannet da jeg ropte på hjelp, og måtte gå helt bort til politimannen for å fortelle hva han akuratt hadde gått glipp av. Han var alene på vakt, og kunne ikke gjøre noe som helst sa han. Det beste rådet han gav var å anmelde det selv på hovedkontroret /Youngstorget. "Jadda"
"Nå syntes jeg du skal gå å ta deg en velfortjent kaffe til" !! Dette er bare helt høl i huet..

I dag da jeg leste nyheter så jeg at det var to menn som hadde blitt slått i hodet med pistol i går og frastjålet både lommebok og Tlf. Det fikk meg til å tenke at det kanskje kunne vært samme person som hadde rappet Iphone ut av hendene mine. Jeg er så en måte glad at jeg ikke ble slått ned igjen, slik jeg opplevde i Mai. Det finnes grenser for hvor uheldig man kan være!
Jeg hadde bare lyst til å sette meg ned å gråte, da jeg følte meg utrolig hjelpesløs, men i det minste hadde jeg i alle fall fått sperret den! Har brukt hele dagen i dag på ekstra styr og må nok en gang ta til takke med en gammel møkkatlf, frem til jeg får igjen Iphone på forsikringen!
Det er trist å tenke på at Oslo bare blir mer og mer utrygg å gå i. Nå kan du faktisk verken ringe noen eller sende sms åpenlyst lenger før du plutselig blir slått ned, eller ranet av en eller annen tulling!

11 kommentarer:

 1. Fy søren så kjipt! Og teit at ingen andre hjalp deg, det er jo helt sykt :(

  SvarSlett
 2. Huff Veronica! Dette må jo være en forferdelig påkjenning å oppleve. Tror nok jeg hadde vært helt sjelven en stund etterpå! Det er så trist man ikke kan være trygg i sin egen by, enten det er på kvelden, eller midt på lyse dagen:/ Håper det går bra med deg nå:)

  SvarSlett
 3. Shitt!! Håper det går bra med deg nå. Det Politiet i et nøtteskall da, de prioriterer bare det "VIKTIGSTE" for de!!

  SvarSlett
 4. Herregud jeg hadde blitt så forbannet hadde det vært meg.Håper det ordnet seg til slutt:)

  SvarSlett
 5. Oslo er den mest utrygge byen å gå i. Det skjer daglige ran og overfall og voltekter. Takke meg til å bo utenfor den byen! Litt tryggere ute på landet med sauer og hester!!!!!

  SvarSlett
 6. fy søren! det burde ikke gå ann! også at ingen reagerte var jo kjempe skuffende...

  SvarSlett
 7. Oslo er så utrygt at jeg blir kvalm. Jeg følte meg mer trygg å gå gatelangs i Edinburgh. Da var det med en venninne, midt på natten, og vi måtte gjennom bakgater for å komme til hotellet.

  SvarSlett
 8. Uff, veldig ille, men ikke overraskende at slikt skjer i Norge. Man er nærmest fritt vilt og like frusterende som å bli frastålet på denne måten er likegyldigheten rundt.

  SvarSlett
 9. Oslo er ikke tryggere eller mer utrygg enn andre byer i Norge, men det kommer mer ut i media siden det er hovedstaden. Synd du hadde en dårlig erfaring, men nå har alle jeg kjenner, inkludert meg selv aldri opplevd det du snakker om.

  Og hvis Oslo er så fælt, så flytt da vel. Fantastisk hvordan folk kan klage og klage. Jeg er ikke herfra engang, men føler meg tryggere her enn den lille byen jeg er fra

  SvarSlett
 10. Oda: Nei så da vet du heller ikke hvordan det er å oppleve slik, når jeg i tilegg opplevde akuratt det samme i Mai på Aker Brygge i et langt mer alvorlig tilfelle. Dette er overhodet ingen klaging, men FAKTA om hvordan det egentlig er i Oslo. Selvfølgelig er er Oslo mer utrygg enn andre byer. Det er jo en grunn til at alt som er på nyheter og ting vi hører om har skjedd i Oslo. Mange fler mennesker, fler invandrere, uteliggere, kriminelle etc.. !!

  SvarSlett
 11. Herregud, er det mulig?! Dårlig av dem rundt deg, og ikke minst politiet, å ikke gjøre noe.

  SV: Takk :-D Herm i vei, hihi!

  SvarSlett

TNX Sweetheart