4. mai 2011

CRACKS/ En gripende og vakker roman







































Dette er en vakker og givende film som inneholder både drama, spenning og psykelig begjær. Den tar oss med til en kostskole i 1934 i Irland, der den "kule" og populære lærerinnen Miss G, spilt av Eva Green, har ansvaret for en gruppe elever i tolv år`s alderen som skal gjennom et "dykkekurs". Hun røyker, slenger negativt om rektoren, og går i bukser fast bestemt på å vekke en lengsel etter noe mer i sine egne elever.
Miss G oppfordrer de til fri tenkning, ved å ta presse de hardt på dagtid, men også ta de med ut på svømmetur og stuping midt på natten, og egne midnattsfester med alkohol.
Alle barna er sterkt inspirert av den sterke og fasinerende og vakre lærerinnen deres, som ikke er som de andre lærerne på skolen. En drømmende, filosoferende sjel, som vikelig ser hva elevene trenger. Tror de!
Sjefen i elite gruppen Di Radfield(Juno Temple) er den som får mest oppmerksomhet fra Miss G på grunn av hennes sterke personlighet og stupe ferdigheter. Hun får derfor med resten av gruppen på å gjøre alt hun sier med stort engasjement og positivitet til hennes egen gevinst. 


Etter hvert begynner sprekker og vises, da Miss G begynner å forstyrre elevenes maktstruktur, og Di Radfield føler seg serlig truet, og svarer godt til disse truslene.
En ny jente kommer til skolen, helt fra Spania.Fiamma(Maria Valverde er en eksotisk,vakker, mørk,sofistikert, og i høyeste klasse og en prinsesse blandt bare the "pretenders". 
Hun er sterk, vet å snakke for seg, imponerer stort med sine stupe kunnskaper. Og får tilsendt flotte gaver, noe som de andre elevene misliker sterkt, men likevel fanger hun raskt all oppmerksomheten til Miss G. Fiamma har desverre en svakhet. Nemlig at hun har astma og sliter med pusteproblemer uten sitt "blåseinstrument". De andre elevene benytter seg av dette, for å gjøre henne svak. Fiamma får til slutt lærerinnens eneste oppmerksomhet, da det ser ut til at Miss G blir drevet inn i et farlig begjær av denne besettelsen til den ellers så modne og flinke jenta. Hun klarer ikke kontrollere seg selv og det hele  ender i en forferdelig , psykisk og fysisk kamp om overlevevelse for eleven Fiamma. Hun er sterk, men har likevel sine svakheter som gjør at de andres makt blir sterkere. Slutten er så trist, at man sitter igjen med en eneste stor klump i halsen, etter å ikke forstå et eneste spørsmål om hvorfor? Miss G ble så besatt, overgrep seg på Fiamma både psykisk og fysisk, deretter tok livet av henne fordi hun hadde et eneste ønske..om å komme seg vekk fra skolen, noe Miss G ikke taklet!!


Dette er en av de beste og mest gripende filmene jeg har sett på lenge, 
en film som dette bringer frem tankene, og må ses flere ganger.! Se traileren her:


10 kommentarer:

 1. Anne Berit04 mai, 2011

  Ser ut som en fantastisk film, traileren så spennende ut. den skal jeg definitivt leie.Takk for tipset:)

  SvarSlett
 2. wow, fikk helt grøssninger av filmen. Den skal jeg se til helgen!

  SvarSlett
 3. Den filmen har jeg sett. Utrolig vakker og gripende som du skriver. det verste er å tenke på at det finnes mange slike tilfeller i virkeligheten som aldri blir oppdaget. Voksne som gjør overgrip mot små barn, uten at de får konsekvenser!!

  SvarSlett
 4. Ida Marie04 mai, 2011

  Den må jeg se snart, så veldig bra ut. Takk for tipset Veronica:D Og ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Iselin: Ja jeg vet det, det finnes mange psykopater slik som henne. Gråt en god stund etter filmens slutt for å si det slik, trist film, men bra handling!

  SvarSlett
 6. Den så spennende ut!

  SvarSlett
 7. It looks very interesting.

  SvarSlett
 8. Karcrates: Yes it is, you must see it:)

  SvarSlett
 9. Har sett filmen, utrolig bra:-)

  SvarSlett
 10. i so so love this one.

  xoxo,
  www.theblushingfox.com

  SvarSlett

TNX Sweetheart