17. jan. 2011

BLACK SWAN 4.FEB

BLACK SWAN er en melodramatisk mesterverk av en film etter ekspertene`s mening.
Natalie Portman er med på å gjøre den unik,og vant nylig Golden Globe awards for beste kvinnelige rolle i filmen.
Filmen blir omtalt som en gotisk psyko thriller gjør kanskje at noen tviler,men dette er ikke en film man bør tvile et sekund på å få med seg.
Natalie Portman spiller den unge ambisiøse danseren Nina som fortsatt bor hjemme hos sin sykt kontrollerende og kvelende mor som har vært tidligere ballettdanser . Alt handler Nina`s store gjennombrudd, som visstnok skal skje etter regissøren til å spille begge rollene i dette stykket. Regissøren presser henne hardt til objektiv perfeksjonisme som får negative konsekvenser for hennes liv ,og at hun lider av Bulemi gjør ikke saken noe bedre.Mens Nina bruker sine nevroser til å spille den teknisk nøyaktige White Swan, hindrer det henne til å oppnå en mer flytende stil av dans som (karakteren)lunefulle Black Swan. På Nina`s audition forteller direktøren at hun absolutt kan ha den delen til White Swan, men at hun mangler sex appell og karisma til å spille Black Swan, og må vise at hun duger til denne rollen også.
For å hjelpe henne til å klare begge rollene oppfordrer direktøren til å omfavne hennes seksualitet, og hans virkelige motiver er direkte smertefulle og groteske for å forvandle hennes psyke om slik at hun kan passe inn i begge rollene. Hun får etterhvert snev av schizofreni og blir dratt med ned i et hull av overdreven galskap.
Men dette er bare noe,Lily Kunis en annen danser dukker opp og imponerer alle,hun har ingen problemer med å spille både White Swan og Black Swan perfekt. Nina føler seg med en gang truet, og de to jentene utvider en rivalisering i et vridd vennskap, og Nina finner etterhvert en veldig mørk side med seg selv, en total hensynsløshet som truer med å ødelegge henne totalt.
Dette er en veldig sterk og tragisk film om et menneske som en enkeltperson som ofrer hele sitt personlige liv og personlighet for kravene for sitt yrke.
PREMIERE PÅ NORSKE KINOER 4.FEBRUAR/11 (Se Film Traileren under:)

14 kommentarer:

 1. Tusen Takk for tipset Veronica. Denne filmen fikk jeg utrolig lyst til å se,gleder meg vilt etter at jeg så traileren:D

  SvarSlett
 2. Ikke rart Natalie portman vant pris under Golden Globe for beste kvinnelige karakter i filmen her.Ser ut som hun gjorde en fantastisk jobb,can`t wait to see it

  SvarSlett
 3. Gleder meg,virket spennende!!

  SvarSlett
 4. Oj,denne må sees.Har sansen for slike filmer og Natalie Porman er en sinnsyk dyktig skuespiller

  SvarSlett
 5. Monika svar: Ikke rart nei! Gleder meg veldig selv

  SvarSlett
 6. You should enjoy sick to see this movie.It is enormously exciting

  SvarSlett
 7. Den vil jeg se!:D Håper helgen din har vært fin?

  SvarSlett
 8. Victoria svar: Det har den,men har hatt mye smerter etter bekken behandling:/ Takk for kommentar

  SvarSlett
 9. SPENNENDE TRAILER;)

  SvarSlett
 10. Kanskje du skal begynne å anmelde en film en gang i uken? Syntes du er så flink til å skrive og forklare ut i fra det du har hørt/lest selv om filmen,eller om du ser filmen først og anbefaler etterpå? Og så kan du jo samtidig komme med tips om filmer leserne burde se??!!

  SvarSlett
 11. Angelica svar:Ja kanskje jeg skal det:) takk for ideen!! Skriver noe om filmer som engasjerer meg veldig,eller som jeg har fryktelig lyst til å se. jeg anbefalte en film for en stund siden, men den kom visst aldri til Norge:/ Men skal tenke på det:)

  SvarSlett
 12. Takk for tipset:-)

  SvarSlett
 13. Den gleder jeg meg masse til å se på kino!

  SvarSlett
 14. Syntes den filmen var kjempebra!

  SvarSlett

TNX Sweetheart